YANDAŞ MÜTEAHHİT” İDDİASI

 YANDAŞ MÜTEAHHİT” İDDİASI

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, olası bir Soma olayının atlatıldığını belirterek projenin ya müteahhide doğru düzgün verilmediğini, ya da yandaş müteahhitlere verildiğini ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, yaşanan çatı çökmesi olayının ardından MER-PA’ya giderek incelemelerde bulundu.

“AKTAŞ’IN DURUMUNA DA ÜZÜLDÜM”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Bugün yılın ilk gününe acı bir olayla uyandık. Tabii ki bu tür projelerin nasıl yapıldığını, nasıl uygulandığını, nelere dikkat edildiğini görmüş oluyoruz. Çok büyük bir olay. Eğer bu olay 5-6 saat sonra yaşanmış olsaydı bir Soma hadisesini yaşayacaktık, bir Ermenek olayını yaşayacaktık. Demek ki şunu anlıyoruz ki bu tür yatırımlar müteahhide verilirken; doğru düzgün verilmiyor ya da yandaş müteahhitlere veriliyor. Sonuç ortada. Yaklaşık 7-8 yıllık pazaryeri olmasına rağmen bu felaketi yaşadık. İnsanlar kendi malzemelerini kendileri kurtarmaya çalışıyor. Yardım eden yok. Şu anda üzülüyorum ki Belediye Başkanımız buradaydı. Açıklama yaparken 50 kadar koruma ve güvenlik görevlisi ile geldi. Onun durumuna da üzüldüm. Bir şeylerden çekindiği için bu kadar koruma ile geldi. İnegöl’ümüze geçmiş olsun. Bir Soma olayını yaşamadığımız için de şükretmeliyiz” dedi.

“BUNUN HESABI SORULMALI”

CHP’nin mühendis yönetim kurulu üyesi Halil Büyükşıklar ise, “Hepimiz çok üzgünüz. Can kaybımız yok ama mal canın yongasıdır. Belediyeye soruyoruz; bu pazaryerinin statik proje müellifi kimdir? Müteahhidi kimdir? Denetleyen Yapı Denetim Şirketi nedir? Yapımında hak edişlere kimler onay vermiştir? İnegöl’ün deprem bölgesi olması, hava şartları göz önüne alındığında bu şartlara uyulmuş mudur? İnşaat mühendisi burayı takip etmeli. Meslek Odaları denetlemeli. Mobilya Kent AVM yapılıyor. Aynı şartlar, aynı hava şartları var ama o çatı ayakta. Alanyurt’ta yapılan pazaryeri ayakta. Bu doğal afet demekle kaçılamaz. Bunun hesabı sorulmalı. Belediye Başkanı bu konuda net açıklama yapmalı. Aynı durum terminal için de geçerli. Proje müelliflerinin terminali yapıp yapmadığını soruyoruz. Orada da insanlarımız ölebilirdi. İnsanımıza tekrardan geçmiş olsun” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54